Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιό μας!

Μέσα στο χάος των ετερόκλητων και, δυστυχώς πολύ συχνά, χαμηλού επιπέδου μουσικών ακουσμάτων, υπάρχει ένα είδος που επιμένει να επαναστατεί διακριτικά. Η χορωδιακή μουσική αποτελεί μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που, διατηρώντας τη διαχρονική της αξία, καταφέρνει να προσεγγίζει συνεχώς νέους θαυμαστές.
Θα έχετε ήδη αισθανθεί ότι η Τέχνη δεν είναι προνόμιο μονάχα των λίγων, είναι αναγκαιότητα όλων των ανθρώπων.
Όλοι οι άνθρωποι είναι δημιουργοί.
Αυτό που μένει είναι να βρει ο καθένας τον δικό του προσωπικό δρόμο έκφρασης.
Μέσα από τη Χορωδία θα χτίσετε τις γέφυρες, για να περάσετε στον κόσμο της μουσικής.
Η χορωδιακή μουσική πρέπει να γίνει κτήμα του ελληνικού λαού γιατί μ’ αυτό τον τρόπο θα μάθει ο καθένας μας να αγαπά την τέχνη, τη μελωδία, την αρμονία των ήχων. Αυτό ασφαλώς θα έχει επίδραση στη ψυχή και τον χαρακτήρα του λαού μας, ιδιαίτερα των νέων κι αυτό γιατί στο ομαδικό τραγούδι, εκτός των άλλων, υποτάσσεται η ατομική προβολή και γεννιέται στους τραγουδιστές –χορωδούς- το αίσθημα της συνεργασίας και προ παντός της πειθαρχίας του ατόμου μέσα στο σύνολο.
Αυτό είναι η βάση μιας πολιτισμένης κοινωνίας.

Χαιρετίζουμε με συμπάθεια την φιλότιμη προσπάθεια των ανθρώπων που συμμετέχουν στη χορωδία μας, οι οποίοι στη σημερινή υλιστική εποχή, βρίσκουν το χρόνο και τη δύναμη να υψωθούν κάπως ψηλότερα για να παρουσιάσουν κάτι σοβαρότερο και πολιτισμένο, με το οποίο θα εξυγιανθεί η υποβαθμισμένη λαϊκή μουσική ατμόσφαιρα στον τόπο μας.


Πρόσκληση και πρόκληση για ένα πραγματικά γοητευτικό ταξίδι!



Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου είναι ένα μουσικό σύνολο που αποτελείται από τέσσερις ομάδες (είδη) φωνών (δύο ανδρικές και δύο γυναικείες).
Με την συνήχηση των τεσσάρων αυτών ξεχωριστών φωνών σε διαφορετικές νότες, παράγονται αρμονικοί ήχοι που δίνουν τον μοναδικό χαρακτήρα σε μία μικτή χορωδία.

Η Χορωδία εκτελεί το ρεπερτόριό της είτε χωρίς συνοδεία οργάνων (a capella) είτε συνοδευόμενη άλλοτε από πιάνο, κιθάρα, ή ακόμα από ορχήστρα εγχόρδων.

Κάθε χρόνο πραγματοποιεί και συμμετέχει σε πλήθος εκδηλώσεων, στους εορτασμούς εθνικών εορτών, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις που προκύπτουν, δίχως να περιρίζεται στο πλαίσιο της πόλης μας.

Στη χορωδία μπορούν να συμμετέχουν άτομα χωρίς ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες, δίχως να είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις.
Το μόνο που αρκεί είναι μια καλή (ή μέτρια) φωνή.

Η χορωδία έχει ένα ευρύ ρεπερτόριο.

Καλλιεργεί τόσο την έντεχνη δυτικοευρωπαϊκή μουσική - αναγεννησιακή, κλασική, ρομαντική και σύγχρονη όσο και την ελαφρά μουσική, το ελληνικό δημοτικό τραγούδι και το έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Ακόμη, περιλαμβάνει έργα πολλών Ελλήνων συνθετών - Θεοδωράκη, Χατζιδάκη, Λεοντή, Μαρκόπουλου, μεταξύ άλλων - συχνά γραμμένα πάνω σε ποιήματα μεγάλων ελλήνων ποιητών, αλλά και σύγχρονα έργα.

Οι πρόβες γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη ώρα 20:00 έως 22:00 στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που βρίσκεται στο χώρο του Parking πίσω από το δημαρχείο.

Κάθε Τετάρτη, λειτουργεί γυναικείο χορωδιακό σχήμα από επιλεγμένες φωνές.
Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία σχετική με την χορωδία μας , μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Μέσω email στο rodos.mixedchoir@gmail.com
Μέσω τηλεφώνου, στα 6945-292965 - 2241028855
Αυτοπροσώπως στις πρόβες μας
Διευθυντής Χορωδίας: Μιχάλης Καλαεντζής

Η χορωδιακή μουσική είναι εκδήλωση μιας γενικότερης πνευματικής ανάπτυξης και προόδου ενός λαού.

Με το ομαδικό (χορωδιακό) τραγούδι:
  • καλλιεργείται η ευαισθησία και η αισθητική διαπαιδαγώγηση.
  • καθρεφτίζεται η ψυχή του ατόμου και αποτυπώνεται ο χαρακτήρας και η ψυχοσύνθεσή του.
  • εκφράζεται κάθε λύπη και χαρά.
  • καλλιεργείται το μουσικό αισθητήριο και το πνευματικό συναίσθημα.

Με τη συμμετοχή σε μια χορωδία πετυχαίνεται:

  • Καθαρά δομημένη, βασική μουσική εκπαίδευση με βασικό μέσο το φυσικό μας όργανο, τη φωνή.
  • Εκγύμναση της ακοής.
  • Κοινωνικά και συναισθηματικά θετική μάθηση μέσα από την ομάδα.
  • Καλλιέργεια της ευφυΐας, της δημιουργικότητας και κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως η υγιής αυτοπεποίθηση, η προσαρμοστικότητα, η ανοχή.
  • Καλλιέργεια της προσοχής και της συγκέντρωσης
  • Καλλιέργεια του ταλέντου χωρίς άγχος.
  • Θετική ενθάρρυνση μέσα από συναυλίες και εκδηλώσεις και μάλιστα στο συντομότερο χρονικό διάστημα - σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο.
  • Γνωριμία διαφορετικών πολιτισμών μέσα από τη μουσική και τη γλώσσα τους, διαφορετικών μουσικών στυλ, και με τη μουσική όλων των εποχών.
  • Φιλίες για μια ζωή









Αρχειοθήκη ιστολογίου